сряда, 1 февруари 2012 г.

Грижа за чувствителната бебешка кожа

Новородените бебенца имат много чувствителна кожа, като тя не е напълно развита като функция и защитни механизми. Бебешката кожа е силно уязвима и се раздразва твърде лесно, изсушава се и се покрива с екземи. За да е кожата на малкото здрава и пълноценна, вие трябва да се погрижите за нея чрез ежедневното почистване и защита от атмосферни условия навън.



Кожата на малките деца е по-тънка от тази на възрастните и губи влажност много по-лесно. Въпреки че времето за къпане за много семейства е част от ежедневната рутина преди сън, трябва да спазвате някои основни правила по време на почистването на чувствителната бебешка кожа.

Време за приятна вана

Не къпете детето с твърде топла вода, с оправданието, че не искате да настине. Освен това банята не трябва да продължава твърде дълго, тъй като това може да изсуши чувствителната бебешка кожа. Ако детето не се замърсява излишно, не е необходимо да го къпете във вана всеки ден - можете да почиствате кожата с бебешки кърпи или с мека, влажна гъбка. Ако е възможно ограничете къпането до три-четири пъти в седмицата, като банята е с продължителност пет-шест минутки. Използвайте вода с температура, приятна на допир - не много топла, не много студена. Измивайте основно онези части, които се замърсяват най-бързо, зад ушите, в сгъвките и между пръстите. Това може да не е много лесна задача, тъй като малчуганчетата обикновено свиват ръцете си на юмруче. Подсушавайте тялото много добре и не изчаквайте водата да се изпари на въздух, тъй като с изпарението тя извлича влагата от кожата. След баня можете да използвате лосион за тяло, но той не трябва да съдържа аромати.

прочетете целия материал

Няма коментари:

Публикуване на коментар