понеделник, 13 февруари 2012 г.

Да кърмим децата си, за да им дадем най-доброто начало

Водят се много спорове доколко синтетичните храни за бебета са вредни за малките. Тези, които подкрепят кърменето, твърдят, че то подсилва имунитета и редуцира възможностите за по-късни алергии. Много жени обаче се притесняват да кърмят, а някои се страхуват от процеса не по-малко, отколкото от раждането. За да изяснят някои аспекти на кърменето, експерти в тази сфера поясняват редица въпроси, които жените вероятно си задават, преди или след раждане.


1. Продукти за кърмене
Добре е да закупите тези неща, преди детето да се роди. Необходими са ви 3-4 сутиена за кърмене, 2-3 сутиена за спане, 10-16 подложки за кърмене за многократна употреба, крем за разранени зърна и по желание помпа за кърма.
2. Не е нужно да се храните свръх прецизно
Вашето тяло е създадено да произвежда здравословна храна за малкото, даже вие да не се храните много здравословно. То извлича полезните вещества от организма на майката, както по време на бременността, така и по време на кърменето, за да захрани детето. Така че да се храните добре е важно не толкова за здравето на малкото, колкото за вашето собствено здраве. Добре е да пиете предписани от експерт хранителни добавки, за да не се притеснявате за недостиг на вещества, но това не отменя нуждата от здравословно меню.

вижте целия материал

Няма коментари:

Публикуване на коментар