вторник, 31 януари 2012 г.

9 мита за настинката

Студеното време е сезонът на настинките. Повечето хора, особено възрастните и малките деца, както и тези, които водят застоял живот, са абонирани за настинката и грипа. Ако сте от тях, вероятно имате свои методи за лекуване, от които се възползвате веднага, след като усетите първите симптоми на болестта. Много от тях обаче се оказват погрешни заради разпространените митове. Вече ви запознахме с десетте мита на грипа, а сега можете да видите няколко погрешни схващания за настинката.



1. Изпотяване за излекуване

Направи ли сме всичко, както са ни казали: проветрили сме стаята, в която стоим, приготвили сме топъл чай, облекли сме дебели дрехи, покрили сме с кърпа главата си и правим инхалация с билки, с надеждата да се изпотим, а продължаваме да се чувстваме ужасно. Оказва се, че този способ за лекуване не е ефективен. Единствената полза, която може да имате от изпотяването, е това, че се борите с част от симптомите и може би ще се почувствате временно малко по-здрави.

2. Рискове от ваксините

Противогрипните ваксини и препаратите срещу грип не могат да ви помогнат, ако имате обикновена настинка. Що се отнася до ваксините, много хора вярват, че могат да хванат грип при ваксиниране. Този мит идва от погрешното схващане, че противогрипната ваксина съдържа отслабена форма на грипния вирус. Всъщност тя съдържа само компонент от него, а не целия вирус.
вижте целия материал

Няма коментари:

Публикуване на коментар