сряда, 22 февруари 2012 г.

Йога у дома

Ако искате да тренирате йога, добре е да се насочите към курс, в който да се обучавате под зоркия поглед на опитен йога инструктор. Има обаче някои лесни позиции, които можете да правите и сами у дома. Извадете навитото на руло йога килимче, облечете екипчето и се насладете на двадесетина минутки време, в което да се обърнете към вътрешната си хармония.

1. Планина - Tadasana



Застанете изправени, ръцете трябва да са пуснати свободно до тялото, краката да са прибрани, а дланите и пръстите да са изпънати. Затворете очите, вдишвайте и издишвайте бавно, а ръцете повдигнете нагоре. Повторете от пет до десет пъти.

2. Уттасана - Uttanasana
 
От изправен стоеж се наклонете напред, а ако е възможно докоснете пода с пръсти или длани. С навеждането напред издишайте. С тази поза се разтягат гръбначният стълб, сухожилията и раменете.

3. Дъска на опори - Chaturanga dandasana

Застанете в положение по корем на пода, опрете се на длани и на пръстите на краката. Вдишайте и се отпуснете надолу, а след това се изправете на опорите, като издишвате, така че горната част на двете ръце да са успоредни на пода.

вижте целия материал

Няма коментари:

Публикуване на коментар