понеделник, 6 февруари 2012 г.

Предизвикателство на седмицата: да преборим главоболието

Главоболието е много чест, но неприятен проблем, особено за жените. То може да е породено от много фактори и затова е добре да се установи причината за него, преди да се назначи лечение. Много често хората пият срещу болката аспирин, а ако не страдате от мигрена, много вероятно е неприятното усещане да премине след не повече от час. Ако обаче главоболието е продължително, много често, много силно или е комбинирано с призляване и нарушено виждане, обадете се на лекар. Ето няколко начина да преборите болката в главата, ако тя се е появила без причина изведнъж.



 1. Не приемайте кофеинови напитки. Твърде много кафе, кола, чай могат да пренаситят организма с кофеин и да причинят болки в главата. Кофеинът помага само, ако болката е заради ниско кръвно. Можете да пиете топъл чай от билки, бял чай, който е много по-беден на кофеин, или чай от ройбос. Ако имате хроничен синузит, топлата напитка може да подейства чрез парата върху синусите и да ги отпуши. Не пийте чая горещ, а приятно топъл.
2. Пийте вода. Много често дехидратацията на организма е основен причинител на главоболие. Пийте редовно вода, даже да не изпитвате жажда. Водата не трябва да е студена, а със стайна температура. Избягвайте алкохола, поне докато ви боли глава, тъй като алкохолните питиета дехидратират. Можете да пробвате една източна рецепта за главоболие с канела, която е особено ефективна, ако то е причинено от изстиване на главата. Смесете вода със стайна температура и канела на паста, а пастата нанесете върху темето и челото.


прочетете цялата статия

Няма коментари:

Публикуване на коментар