четвъртък, 23 февруари 2012 г.

Акнето не е проблем само на тийнейджърите


Ако сте чакали с нетърпение да отминат бурните юношески години, за да се отървете от неприятното акне, но това не се е случило, значи вие сте от многото възрастни, които имат акне в зряла възраст. То обикновено е проблем на мазната кожа, като по-често засяга жени, а фактори са гените, храненето, хормоналните нива, стресът. За да не се борите с пъпките чак до периода, в който трябва да започнете да се борите с бръчките, вижте малко информация.

* Експерти смятат, че един от най-евтините начини да се отървете от пъпките е да релаксирате. Стресът е основен причинител на акне, тъй като е причина за засилена секреция на стресовия хормон кортизол, който стимулира мастните жлези да произвеждат повече мазнина. Важно е да тренирате редовно, да се храните правилно, да поемате достатъчно протеини, да спите достатъчно и да се грижите за кожата си отвън и отвътре.

* Едно от основните правила да запазите кожата чиста е да държите ръцете си далеч от нея. Не пипайте и не търкайте лицето си с ръце, дръжте косата си встрани и не се подпирайте на длани. Почиствайте редовно всякакви предмети, които са в контакт с кожата на лицето – телефон, възглавница, шал, тъй като те могат да пренесат бактерии. Почиствайте кожата поне два пъти дневно, но не използвайте спирт, тъй като той ще я пресуши и раздразни.


Няма коментари:

Публикуване на коментар