четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Как да предпазите бебешката кожа в студа

Студените месеци могат да са проблем за нежната кожа на бебето, особено в разходките навън. Ето някои способи за предпазване на кожата на малчуганите от студ, вятър, зачервяване, сухота.



Преди да излезете на разходка

Хубаво е да излезете на въздух, на разходка сред природата или в някоя градинка, но малките са особено чувствителни на температурни промени, затова трябва да сте внимателни да не прегряват или да не се простудят.
Предпазване от обрив от претопляне на кожата
Претоплянето не е риск само за горещите дни, но и студените месеци, когато детето е твърде облечено от страх да не се простуди. Тъй като регулацията на температурата не е напълно развита, има риск от прегряване, а най-добре е да поставите облеклото на пластове, за да можете да ги махате или поставяте като се наложи. Изпотяването може да причини зачервяване и запушване на порите, особено ако тъканите не са естествени. Сърбежите можете да третирате с козметика с 1%-ово съдържание на хидрокортизон.


Предпазване от сухота на устничките
Устничките на малките са почти винаги влажни от слюнката и течащия нос. В студените месеци това може да изсуши и раздразни нежната кожа на устните и да я напука. Нанесете много тънък слой балсам или вазелин, за да защитите кожата от студа и ветровете, а влагата да запечатате.





вижте цялата статия

Няма коментари:

Публикуване на коментар