понеделник, 23 януари 2012 г.

Предизвикателство на седмицата - да подсилим имунитета си

За да се защитите от болести, причинени от вируси и болестотворни бактерии, трябва да подсилите защитните сили на организма си. Комбинирайте движение, приятни емоции и диета с много витамини, за да подпомогнете имунната си система в борбата й срещу болестите.



1. Редуцирайте мазнините
Храненето с твърде много мазнини може да редуцира функциите на вашия имунитет. Учените сравняват активността на Т клетките - лимфоцити, които се борят с вражеските клетки, чрез две разновидности диети - западна, с мазнини 38% и редуцираща холестерола, мазнини 28%. Втората диета подсилва Т клетките и подпомага организма по време на инфекция. Стремете се да поемате не повече от 25% от калориите ежедневно чрез мазнини. По-полезни са ненаситените мазнини, растителни масла, а наситените, от животински източници, е добре да се избягват.

2. Похапвайте повече протеини
Аминокиселините в протеините изграждат имунната система. Те защитават организма чрез изграждане на бели кръвни телца и антитела. Поне 10-20% от дневното хранене трябва да се състои от протеини. Можете да ги набавите чрез рибата, бобовите, телешкото пилешкото, яйцата и соевите храни.




прочетете цялата статия

Няма коментари:

Публикуване на коментар