петък, 13 януари 2012 г.

6 упражнения за стягане на корема

Стегнатият корем е една от най-трудните цели и най-желаните области от тялото за стягане. Жените са податливи към напълняване в областта на бедрата и лесно натрупват тлъстини по талията и корема. Затова това са областите, към които трябва да се насочите по време на упражненията. Вижте няколко не много трудни упражнения, които могат да намалят талията ви с 2-5 сантиметра за месец, ако ги упражнявате поне три пъти седмично с достатъчна интензивност.


Странични опори


Упражнението работи за стопяване на мазнините в областта на правия и напречения коремен мускул, но се грижи и за вътрешните сектори на бедрата. Застанете настрани и изпънете тялото си. Между двата си крака поставете навита на руло кърпа. Застанете на лакътя на ръката си и изпънете тялото си. Стиснете с бедрата си кърпата и задръжте в тази поза няколко секунди. Отпуснете и повторете десет пъти. Изпълнете упражнението като застанете на другата си ръка, с лакът върху настилката. Направете три серии.


Гръб в стена

Упражнението работи за стопяване на мазнините в областта на правия и напречения коремен мускул. Седнете върху кърпа на пода до стената и опрете рамената си. Огънете гърба си. Поставете двете си ръце на пода и ги изпънете. Стегнете корема и повдигнете краката, като се стремите да задържите коленете изпънати. Направете десет повдигания, като не ги опирате в пода и в стените. Ако искате да започнете с по-лесни упражнения, поставете единия си крак на пода и изпълнете само с другия, сменете и изпълнете упражнението десет пъти. Изпълнете три серии.
още - www.apteki-optima.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар