четвъртък, 12 януари 2012 г.

5 причини, заради които мъжете възвръщат форма по-лесно



Жените често се възмущават, че мъжете възвръщат формата си много по-лесно, отколкото представителите на нежния пол. Те решават да свалят няколко килограма и сякаш по чудо успяват да стопят излишните мазнини, а жените трябва да се мъчат седмици наред, за да изглеждат добре. Сякаш всяко парче шоколад се лепи върху бедрата и корема, независимо от броенето на калории и тичането на пътеката във фитнеса по три пъти на седмица. Ето някои от тайните на мъжете, които можете да заимствате, ако искате да влезете във форма за кратко.




По-малко стрес
Що се отнася до стреса, породен от храната, мъжете са много по-безразлични. Рядко ще чуете мъж да казва, че е изконсумирал три парчета кекс и сега ще трябва да изгори калориите чрез едночасов джогинг. Това отношение на мъжете всъщност се оказва, че има благоприятен ефект върху процеса на стягане и отслабване. Когато жените минат на диета, те са твърде концентрирани върху целта, а мъжете приемат процеса много по-лежерно. Стресът може да причини надебеляване, вместо отслабване, да увреди здравето и да редуцира ефекта от упражненията и диетата. Ако искате да постигнете добра форма, не бройте всяка калория, а се стремете да се храните здравословно и да се движите повече. Експерти съветват да поемате повече, но по-малки порции, като използвате за дажбата двете си длани, събрани една до друга. Плодовете и зеленчуците трябва да са за порция колкото разтворената ръка, нишестето трябва да е колкото юмрук, протеините трябва да са колкото дланта, а мазнините - колкото свитите палец и показалец на ръцете.


Мъжката суета и женският перфекционизъм
Немалка част от жените са перфекционистки, което им пречи да постигнат набелязаните цели, каквито са влизането във форма и редовните упражнения. Нерядко те пропускат тренировка заради това, че нямат в гардероба си подходящи обувки за тичане или анцугът е твърде стар и не искат да тренират с него. За мъжете тези проблеми не са толкова важни - те не се вторачват в малките детайли, които могат да подложат крак на цялата идея за упражненията. За тях не е толкова важно с какво са облечени и как изглеждат във фитнеса. Ако искате да постигнете резултати с упражненията, спрете да се тревожите за маловажните детайли и вместо това действайте.

вижте повече | www.apteki-optima.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар