вторник, 17 юли 2012 г.

9 способа да успокоите неспокойното бебе


Типично е за повечето бебета, въпреки че сте им угодили по всякакъв начин, да не спират да плачат. Запознайте с предложените от майки съвети за бързо и лесно успокояване на бебето.

1. Излезте навън


Излезте с бебето на двора или терасата, а може да се разходите и в парка. Слушайте заедно песните на птиците, шума на листата, вятъра в короните на дърветата.

2. Успокойте бебето с шепот


Вземете бебето и го доближе плътно до себе си. Започнете да го полюшвате и му шепнете в ушенцето тихичко - по-скоро звуци, отколкото някакви думи. Можете леко да тананикате без думи. То ще се успокои веднага.

3. Масажирайте кожата


Затоплете малко лосион за бебета и разтъркайте ръцете си, след това леко разтрийте с ръце нослето и бузките. Някои бебета много харесват да ги масажират по краката и ръцете – това им доставя удоволствие и ги успокоява.

4. Приспивна песен


Приглушете светлината в стаята, ако е много светло и с тих глас тананикайте или пейте приспивна песен.

5. Релаксиращ воден свят


Ексцентричен начин да успокоите бебето е като го поставите във ваната или коритото за къпане. Промяната на обстановката подобрява настроението на бебетата и те се отпускат. Освен това повечето бебета обичат допира на вода.

6. Успокояваща хладина


Вземете бебето и го занесете до хладилника. Отворете предната врата на хладилната или фризерната зона - бебето ще е запленено от студения въздух, който се плъзга по кожата му. Не стойте за повече от двадесетина секунди, за да не хване настинка.

7. Плюшена играчка


Купете плюшена играчка, която просвирва звуци, за които се счита, че наподобяват условията от майчина утроба. Извадете своето скрито оръжие всеки път, когато бебето е нервно и плаче. Включете я и то веднага ще се успокои.

8. Огледало


Един магически трик е да държите бебето пред огледало. Гледането на ‘друго’ бебе понякога е достатъчно да забрави какво го е притеснявало малко по-рано.

9. Тавански вентилатор


Никога не подценявайте силата на вентилатора на тавана. Движещите се перки, особено ако движението е много бавно, действат хипнотизиращо на бебето и то се успокоява.




Няма коментари:

Публикуване на коментар