четвъртък, 31 май 2012 г.

Етикет за първа среща


Начинът, по който изглеждате и по който се държите и общувате по време на първата среща има огромно влияние върху това как човекът насреща ви възприема и дали ще пожелае да се видите пак. Както се казва, имате само една възможност да направите първо впечатление. Ето няколко насочващи съвета, които могат да помогнат за успешен резултат.


Направете равносметка на очакванията си
Бъдете реалисти. Дори срещата да премине много добре, времето ще покаже дали ще има втора среща. Така че наслаждавайте се на емоциите, докато сте на срещата и се забавлявайте.

Облечете се ефектно
В началото повечето хора гледат основно външния вид, така че се постарайте да изглеждате зашеметяващо. Изберете дрехи, в които ще се чувствате комфортно и уверено, но не твърде открито. Заложете на елегантен външен вид. Можете да разнообразите външния си вид като използвате някакъв аксесоар.

Изберете безопасно място
Идеалното място за среща трябва да бъде неутрално и публично. Избягвайте ходенето на кино или някакво обществено мероприятие, защото нямате да имате възможност да комуникирате. Можете да отидете на ресторант или на кафе, което е много подходящо за първа среща.


Внимавайте с обноските
Обноските ви на срещата са основен фактор, от който отсрещният човек си създава впечатление за вас. Точността е от съществено значение, а ако закъснявате, по-добре го уведомете по телефона. По време на срещата отговаряйте само на спешни повиквания. Използвайте думите ‘моля’ и ‘благодаря’, като те вероятно ще ви донесат допълнителни точки.

Поддържайте разговора с интересни теми
Теми като филми, хоби, спорт и култура са най-подходящи за първа среща. Не обсъждайте личните си проблеми, политически възгледи или специфична тематика на това, което работите. Не прекъсвайте разговора и изслушвайте. Задаването на въпроси след това ще покаже интерес. Така двамата ще се почувствате по-спокойни и няма да се притеснявате.

Разделете си сметката
Това може би е най-неудобният момент, не можете да знаете как ще интерпретират вашите действия. Естествено е да предложите да платите изконсумираното от вас. Най-често мъжът плаща цялата сметка, ако стане така, съгласете, благодарете и кажете, че следващия път вие ще платите.


Ясни намерения
Покажете ясно намеренията си, за да избегнете играенето на игри. Ако търсите нещо сериозно и смятате, че отсрещната страна иска същото, запазете благоприличие до края на срещата. По този начин няма да оставите погрешно впечатление у мъжа и ще имате причина да си уредите втора среща.

Усмихвайте се и се забавлявайте
Срещата трябва да протече по-забавно, отколкото интервю за работа. Отпуснете се и бъдете себе си. Не се страхувайте да се смеете и използвайте чувството си за хумор. Покажете своята уникалност, за да направите впечатление.

Ако отсрещният човек не ви допада, не си губете времето с други срещи. Доверете се на инстинкта си и потърсете някой, който ще оцени какъв прекрасен човек сте.




Няма коментари:

Публикуване на коментар