четвъртък, 17 май 2012 г.

Как да вдъхновите детето си



Обградете децата си с любов и щастие. Насърчавайте ги да имат вяра в себе за да постигнат целите си, за да се превърнат в пълноценни възрастни с хъс и самочувствие, които не се страхуват да разсъждават.

Ключът за отглеждане на развити интелектуално и щастливи деца е да те да получават стабилна подкрепа вкъщи, така че да се чувстват доволни от постиженията си. За да подобри учебните си способности, детето се нуждае от постоянна подкрепа - трябва да бъдете търпели и всеотдайни като родител. Ето седем решения, с които да подпомагате детето в неговото израстване.

1. Насърчавайте развитието на специални умения


Всяко дете има скрити в себе си уникални заложби. Тези специални умения могат да се проявят в традиционна обстановка, като например в училище, или да се отключат в момента, в който бие последният училищен звънец. Дейности, които можете да посещавате заедно, като уроци по карате или балет, могат да отворят тяхното съзнание. Обикновените детски игри на двора също предоставят възможности за интелектуално и физическо развитие. Оставете детето само да открие хоби за себе си и според желанията си.

2. Окуражавайте и оценявайте техните усилия


Задължително трябва да окуражавате и подкрепяте децата, когато са постигнали техните мини цели. Когато усещат вашата подкрепа, те стават по-амбицирани и мотивирани, събират повече енергия и кураж да се справят с по-трудни предизвикателства в развитието си.

3. Създайте необходимата среда за развитие


Както всеки човек, така и вашето дете има различни потребности, докато учи. Някои хора учат по-добре, когато е тихо, а за други приятната музика на заден фон стимулира процеса на учене. На вас се пада отговорността да определите какви са условията, при които детето учи най-добре.

4. Четене, четене

Четенето на книги е особено важно за развитието на детето още от предучилищна възраст, тъй като то насърчава развитието на езиковите умения. Дори ако детето е все още малко, за да разбере всичко, което му казвате, то ще научи ритмичността на езика, което ще му помогне за създаване на слушателски речник. Според проведено изследване на деца, на които им е четена книга всеки ден, четенето обособява по-малка вероятност малките да имат поведенчески проблеми в училището на по-късен етап.

5. Хранете се заедно


Дайте възможност на детето да се възползва от образователните и емоционалните ползи на разговора по време на хранене. Можете да обсъждате неформални теми, например за това какво учат в училище, с какво ще му помогнат тези знания и така нататък. Според проучване, децата, които по-често се хранят заедно със своето семейство, изкарват по-високи оценки в училище. По този начин детето ще свикне и на хранителен режим през деня, в резултат на което биха могли да се избегнат евентуални проблеми с храненето и здравето.

6. Редовен сън
Още от малки децата трябва да бъдат приучени на режим преди лягане. Изключването на компютъра и телевизора трябва да стане най-малко 30 минути преди лягане. Не забравяйте и мобилния телефон, тъй като според проучване, което е направено сред деца, се оказва, че повече от половината от тях си играят на него след лягане. Недостатъчният сън влияе неблагоприятно върху тяхното развитие.

7. Раздавайте прегръдки
 
 Прегръщането на детето и показването на любов ще помогне на малкото да се развие нормално и ще облекчи натрупалото се напрежение. Прегръдката има силата да облекчи емоционални, поведенчески и физически симптоми, които са свързани със стреса в ежедневието, а освен това изгражда самоувереност у детето и увереност в собствените способности и характер.





Няма коментари:

Публикуване на коментар