сряда, 18 април 2012 г.

След изневярата


Смята се че 60% от мъжете имат извънбрачни връзки, а това оставя наранени и объркани повече от половината от всички жени. Раздялата обикновено е първата опция, която избира жената, но има и много жени, които дават втори шанс. Това решение никога не се е взема лесно, а ако се решите на тази крачка, вижте нашите пет съвета.

1. Следвайте сърцето си
Когато ви признаят за изневярата или разберете за нея по някакъв начин, ще получите много съвети от роднини и приятели, като най-вероятно почти всички ще ви съветват да го зарежете. Не забравяйте, че те не са на вашето място и вие решавате как ще продължат взаимоотношенията. Вие двамата имате история, така че ако смятате, че можете да му се доверите отново, следвайте собствените си инстинкти и игнорирайте външните влияния, ако не ги смятате за правилни.

2. Открийте причината за изневярата
Една от основните причини за разпада на връзката е липсата на комуникация. Създалата се ситуация предразполага за дълъг разговор. Той може да не иска да говори на тази тема, тъй като изпитва вина, но вие задължително трябва да разберете защо ви е изневерил. Няма нужда да питате за детайли, къде, как и кога, но трябва да разберете защо е потърсил друга жена, и трябва да разговаряте за това какво ще направите, за да продължи да съществува връзката.


3. Научете се да му имате доверие отново
Определено не е лесно да му се доверите отново и трябва да сте наясно, че това ще е една от най-трудоемките стъпки, както и че тя ще отнеме време. Въпреки това, след като той си е признал грешката и се е извинил, вие сте направили избора да го приемете обратно и да му простите. Не говорете постоянно за изневярата и не му я натяквайте постоянно. Ако смятате, че той искрено съжалява и няма да повтори грешката, поучете се от нея и я забравете.

4. Консултирайте се със специалист
Ако да му простите е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, потърсете специалист за професионална помощ. Много е важно и двамата да сте заедно на консултацията и да искате да закрепите връзката си. Специалистът ще ви изслуша, за да разбере къде са проблемите във взаимоотношенията ви и ще ви даде съвети как да преодолеете появилите се пречки. Ако никой от вас не може да формулира причина за изневярата, може би брачен консултант може да я разясни.

5. Преценете кога да се откажете
Ако не виждате причина да продължите тази връзка, може би по-добре е да се разделите. Ще ви бъде много трудно да го направите и да приемете, че връзката не е успяла. Въпреки това, ако не можете да му простите за изневярата и да му имате отново доверие, за двама ви ще е по-добре да се разделите, тъй като стомната вече е счупена и трудно може да се залепи.



Няма коментари:

Публикуване на коментар