сряда, 14 март 2012 г.

Магията на релаксиращия масаж

Препоръчваме Ви:


Ако сте изкарали няколко стресиращи дена в офиса, затрупани от работа, не посягайте за шоколад или друга вкусна храна, с която да успокоите нервите си от работната седмица. Вместо това се отпуснете в ръцете на опитен масажист, който може да релаксира напрежението в мускулатурата, да ви успокои и да ви зареди с енергия. Ако факторите, които са причинили стреса вече не са налице, но мозъкът ви не може да се отпусне, приятен масаж с ароматични съставки на фона на приятна музика е страхотно лекарство за напрежението.

Масажът може да е много полезен срещу мускулни болки, проблеми с гърба и схващания. Той може да редуцира хипертонията, да подобри циркулацията, да релаксира напрегнатата мускулатура, да подобри подвижността, да активизира тонуса. Особено полезни са масажите от експерт, които могат да спомогнат за лекуване на хроничните болки в опорно-двигателната система на тялото.


Видове масаж

- Шведски. Един от най-известните масажи, познат с плавните движения върху кожата. Шведският масаж включва удари с ръка, мачкане, натиск и изпъване. Релаксира напрежението и активизира циркулацията на кръвта.
- Шиацу. Дълбок масаж с японска техника, по-дълбок от шведския. Фокусира се върху стимулация на определени точки на тялото чрез натиск, следвайки нервните окончания, за да отпусне блокираните енергийни точки, да релаксира, но и да повиши тонуса.

- Дълбок масаж. Сходен по техника на шведския. В сравнение с него е по-дълбок и интензивен, за да освободи натрупаното напрежение в мускулатурата.

- Горещи камъни. Добил наскоро популярност масаж с нагорещени речни камъни. За масажа се използват гладки базалтови камъни от вулканична лава, които се нагряват в гореща вода и затоплят кожата, за да излекуват напрежението в мускулатурата. Могат да се включат ароматични масла.

- Спортен масаж. Обособен е за релаксиране на напрегнатата мускулатура на активни хора, занимаващи се със спорт и активно движение. В масажа могат да се третират всички зони, но може да се обърне внимание само някои части.

- Фитотерапия. Шведски масаж с есенциални масла, с които се постига разнообразен ефект, релаксиращ или тонизиращ.

- Тайландски масаж. ‘Йога за мързеливите’. Масажистите прилагат силен натиск върху мускулатурата с пръсти, лакти и колена, за да отпуснат движението на чи енергията чрез леко раздвижване на тялото.

Полезна информация

* Трябва да знаете, че от вашето желание зависи дали да оставите бельото си. Масажистът работи по-добре върху голо тяло, а голотата се прикрива частично с мека хавлиена кърпа, но не е проблем да стоите с бельото си, ако ви е неудобно.
* Уведомете за стари травми на тялото и крайниците, за хронични заболявания и оперативни намеси, за да може масажистите да се съобразят със състоянието на тялото ви и заболяванията.
* Ако сте бременна трябва да съобразите желанието си за масаж с лекуващия ви лекар, който вероятно ще ви посъветва да изчакате до втория триместър за масаж.
* Отидете поне двадесетина минутки преди уречения час за масаж, за да разгледате салона и да си вземете бърз душ.
* Ако имате предпочитания за пола на масажистите, поискайте да се съобразят с желанието ви още като запазвате час за масаж. Макар че спа салоните не могат да ви гарантират масажист от конкретен пол, има голяма вероятност да се съобразят с вашата молба, с изключение на салоните, които не разполагат с огромен персонал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар