петък, 15 юни 2012 г.

Семейни проблеми, които могат да се окажат полезни за връзката


Вижте кои семейни проблеми могат да се окажат полезни за връзката ви и да я укрепят, вместо да я съсипят.


Във всеки брак има кризисни моменти, в които се замисляте наистина ли сте един за друг. Докато някои действия на единия от съпрузите, като изневярата например, са повод за развод, то има неща, които могат да изглеждат стряскащо, но всъщност могат да бъдат полезни и за двете страни в един брак.

1. И двамата фантазирате за други хора
Няма нищо лошо да оставите на въображението си да разнообрази сексуалните изживявания, стига да остане само във вашата глава. Все пак това, че си имате сериозен партньор не значи, че не можете да харесвате хубавите и сексапилни мъже. Важното е фантазията да не се превърне в мания и да я пренесете в реалността.

2. Той излиза на срещи с приятели
Нормално е партньорите в една двойка да имат активен живот заедно, но често някои от интересите и хобитата могат да не съвпадат с тези на другата половинка. Затова в този случай практикуването на това хоби може да значи да се вижда редовно с приятели, от своя и от противоположния пол. Ако всичко е в границите на нормалното, няма от какво да се притеснявате, но винаги имайте една на ум. Ако работата му включва фотографиране на модели за списания например, не може да очаквате да си затваря очите, докато ги снима и учи как да се позират правилно.

3. Карате се често
Ако редовно се карате, това не значи непременно, че отношенията ви не вървят и ще поискате да се разделите. Това значи, че имате доверие помежду си, за да споделяте спокойно чувствата си. Темите на споровете може да са различни, от битови до несъвместимост в характерите. И като че ли последните са най-честият повод за раздяла. Единият от съпрузите обикновено се опитва да свикне с особеностите на другия или да се промени спрямо неговия характер. Ако успее да ги приеме, значи имат бъдеще, в противен случай е въпрос на време да се разделят.

4. Той харчи много пари за хобито си
Ако сте си платили всички задължения, имате достатъчно пари за близкото бъдеще, дори ви остават пари за спестяване, позволете му да си купи нещото, което желае. Така двамата ще се чувствате като пълноценни индивиди в общите ви отношения. 


5. Той гледа порно
Гледането на порно е като разхождане по ръба на скалата. Ако и двамата имате такъв интерес, гледането на порно може да е полезно за разнообразяването на сексуалния ви живот. Проблем се получава, когато порното се използва тайно, пречи на секса между вас или се превърне в нездрав интерес.

6. Той е работохолик
Наложено е от обществото мъжът да изкарва парите в семейството. Ако обаче мъжът е работохолик и изкарва по-голяма част от времето си на работа, това може да е проблем. Ако не ви обръща достатъчно внимание, вероятно ще почнете да се чувствате пренебрегната и така, сякаш трябва да се справите с почти всички задължения самостоятелно. Трябва да разберете дали винаги работата ще е на първо място за него пред семейството или това е временна необходимост заради много задължения.

7. И двамата флиртувате с бивши онлайн

С бума на социалните мрежи е много лесно да осъществиш контакт с някои бивши гаджета. Не трябва да е проблем, ако партньорите флиртуват по мрежата с бивши, стига нещата да не станат физически. Много жени споделят, че флиртуват с бивши, защото така се чувстват по-желани, по-красиви и укрепват самочувствието си. Но трябва да бъдете внимателни, защото виртуалните взаимоотношения могат да загубят своята невинност и да се превърнат в мания. Избягвайте да пращате провокативни снимки и погрешни сигнали.


8. Изморени сте и не правите редовно секс
В днешното забързано и стресово ежедневие е трудно да се намери време за практикуването на любимо хоби. Много семейни двойки се оплакват, че по този начин не намират време правят любов. Но колкото по-рядко го правите, толкова по-рядко ще ви се прави в бъдеще, защото по-рядкото практикуване на секс води до намаляване на нивата на тестостерон и у двамата.

9. Той е близък с колежка на работата
Трябва да разберете, че успехът на съпруга ви в работата може да се дължи на способността му да комуникира с другите. Споделянето с половинката за възможността да възникнат чувства спрямо някой колега може да предотврати появата им. Не се сърдете, а поговорете и споделяйте как се чувствате и какво ви притеснява. Така ще укрепите доверието помежду си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар