вторник, 30 април 2013 г.

6 неща, които да направите преди бала



Абитуриентският бал е толкова вълнуващо събитие за завършващите, че те често оставят цялата подготовка за бала за последния момент. Така те рискуват в бързината да пропуснат нещо и да си създадат неприятности около празника си.


1. Пробвайте всички аксесоари преди бала
Независимо от това как ще бъдете облечени на бала, трябва предварително да пробвате дрехите, обувките и аксесоарите си. Облечете всички дрехи, които искате да носите по време на празненството и не забравяйте допълните аксесоари. Така ще сте сигурни, че в деня на бала няма да имате проблеми с външния вид, да се окаже, че дрехите не си отиват с прическата или че някоя от тях е твърде тясна, за да сядате.

2. Направете списък на всичко необходимо, което ще ви трябва за празничния ден
В суматохата около празника най-вероятно няма да сте на себе и ще пропуснете да вземете нещо, което ви е необходимо. Затова предварително, на спокойствие, направете списък с нещата, които ви трябват и проверете по него дали всичко е ок.


3. Разпределете разходите
В днешно време изпращането на абитуриенти е скъпо начинание. Подготовката трябва да започне отрано, а средствата за веселбата трябва да са разумно разпределени. Повечето хора си купуват дрехите за бала няколко месеца по-рано, макар че те могат да се купят по всяко време. Можете да си направите прическа и да се гримирате къщи, без да харчите твърде много за скъпа козметика, която ще употребявате само няколко пъти. Част от спестените средства могат да се отделят за образование или пътешествие.

4. Направете си резервация на фризьор и козметик
Всяко момиче иска да изглежда перфектно на бала. Това включва не само облеклото, но също грима и прическата. Около сезона на баловете часовете в козметичните и фризьорски салони бързо свършват. Ето защо си запишете час колко можете по-рано и отделете време, за да тествате прическата и грима. Ако решите да ги оформяте вкъщи, пробвайте няколко пъти, за да не оплескате подготовката на празника.


 5. Намерете си кавалер
Сега е моментът да поканите на бала някое момче, което харесвате отдавна и от което се притеснявате вече години, за ваш кавалер. Не чакайте някоя друга да го открадне, а действайте отрано. Съберете кураж, все пак, ако той ви откаже, няма да се налага да се криете от срам в училище, тъй като след бала пътищата на младежите се разделят. Освен това така ще имате възможност, ако ви откажат, да поканите друг кавалер.

6. Кола за празника
Всички абитуриенти искат да изглеждат нестандартни и затова избират различни начини да отидат на бала. Някои от тях наемат лимузини или други скъпи коли, а някои предпочитат техните родители да ги закарат. Какъвто начин да изберете, трябва да сте планирали отрано, за да не се налага да хващате такси, макар че в това няма нищо лошо. Все пак важното е да си изкарате весело, а не да похарчите цяла камара пари за скъпи дрешки, прическа и обувки, а накрая да се окаже, че вечерта е пълна скука.

Няма коментари:

Публикуване на коментар