четвъртък, 18 април 2013 г.

Тайните на младостта



За повечето хора в по-напреднала възраст целта да изглеждат по-млади е голямо предизвикателство. В наши дни много от хората над 50 години отказват да приемат, че остаряват и се борят с процесите на остаряване с редовен спорт и спазване на диети. Има обаче ежедневни дейности, които могат да ви състарят. Например пушачите изглеждат по-стари, отколкото са всъщност, а същото се отнася за алкохолиците и за хората с хронични депресии.


1. Избягвайте строги диети
Спазването на строги диети води до лишаване на тялото от съществени елементи за регенерация на клетките. По-лошото обаче се случва е след това, защото тялото компенсира гладуването с повече хранене и така всъщност се надебелява повече.

2. Не се лишавайте от сън
Първият знак за липса на достатъчно сън е изписана на лицето ви. Сънят е уникален период от денонощието, в който клетките на организма се регенерират. Така че нямаме право, ако уважаваме организма си, да не му дадем възможност да се възстановява.

3. Хладка вода вместо гореща вана


Горещата вода разширява кръвоносните съдове, което от своя страна води до загуба на вода на тъканите. За да стимулирате кръвообращението си, можете да правите контрастни душове, като редувате топла със студена вода.

4. Избягвайте слънчевата светлина
Особено хората след 50-годишна възраст трябва да внимават с излагането на слънчева светлина. Въпреки че всички знаем какво настроение и радост носи напичането под слънце, трябва да се внимава със слънчевите бани, защото те са виновни за много болести на кожата и за голяма част от бръчките.

5. Спорт
С времето, ако не се натоварват мускулите, те започват да атрофират, което води до отпускане на тялото. Не е необходимо да тренирате някакъв тежък спорт, просто трябва да се движите редовно. Едно елементарно и лесно упражнение като качване и слизане по стълбите засилва кръвообращението в тъканите, спомага регенерацията им и кара кожата да изглежда по-добре.

6. Хапвайте умерено


Хранете се с продукти, които стимулират работата на клетките. Доставяйте на организма необходимите хранителни съставки, за да функционира правилно. Наблегнете на зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни. Правилната консумация на храна е допълнителен коз в борбата срещу стареенето. Пийте редовно вода. Тъй като поне 70% от теглото на 20-годишен човек е заето от вода, а на 60-годишен водата спада на 50%, можем да заключим, че загубата на вода способства стареенето на тъканите. Този факт обяснява защо кожата изглежда толкова суха в напреднала възраст.

Няма коментари:

Публикуване на коментар