четвъртък, 23 май 2013 г.

6 начина да оползотворите времето си, докато чакате на опашка



На всеки се e случвало многократно да се нареди на опашка или да чака реда си в чакалня, като се оказва, че така времето му минава в безцелно стоене. Често след 1 час се оказва, че вече сте изморени от чакане и от скука. Ето няколко неща, които може да отметнете, докато чакате своя ред.



1. Оформете план за седмицата
Независимо дали носите със себе си тефтер с предстоящи задачи за деня или за седмицата, или пишете на телефон, можете да планирате изпълнението на задачките или да нахвърляте някакви неща. В такава ситуация ще имате достатъчно време да обмислите как да разпределите задачите си, за да отделите време за приятни дейности. Със сигурност това е много по-добро решение, отколкото да стоите намусени, докато чакате реда си.

2. Обадете се по телефона на близки или служебно
По принцип говоренето по телефона, докато чакате на опашка в претъпкана стая се смята за липса на култура, но когато чакате повече от половин час, можете да си позволите да проведете няколко разговора или да напишете смс. Ако все пак не искате да пречите на другите около вас, помолете да ви извикат, когато редът ви дойде и излезте навън.

3. Подгответе си домашните
Ако учите в училище или университет, докато чакате на опашка имате достатъчно време да си подготвите домашните за другия ден или да прочетете някоя лекция. Така когато се приберете, ще имате възможност да си отпочинете.

 
4. Пазаруване от каталожни брошури
Всички чакални са пълни с вестници и списания, а в някои има брошури с разнообразни стоки за ежедневието. Прелистете някои от тях и се запознайте с актуалните промоции и кой какви неща предлага. Така ще си спестите часове в напразно обикаляне, а също ще можете да направите списък с покупки.

5. Помислете какво ще сготвите за вечеря
Ако обичате да готвите, съставянето на рецепта за вечерята е много по-добро решение от абсолютното бездействие. И тъй като най-вероятно в чакалнята е пълно със списания за домакинята, не се колебайте и ги разгледайте, като си запишете вкусни рецепти.


6. Медитирайте
Повечето хора не смятат, че медитацията има ползи и прави хората по-добри, по-продуктивни и спокойни. Дори да не можете да се съсредоточите, ако в стаята е много шумно, можете да си пуснете хубава музика и да опитате да се освободите от стреса.



1 коментар: