четвъртък, 14 март 2013 г.

Няколко техники, с които да подобрите чуждия си език



Научаването на чужд е език е трудна задача, която ако бъде изпълнена би довела до откриването на нови възможности. В повечето случаи обучението е свързано с пари, които не всеки може да отдели за своето образование. Запознайте се с предложените техники за подобряване и развитие на знанията в сферата на чуждите езици, които няма да ви огромни суми.

 

1. Започнете със списания
Прелистете списанията за мода и клюки, като изберете тема, която ви е интересна, за да бъде ученето забавно. В тях текстовете не са особено трудни и няма толкова сложни думи. Дори да не знаете повечето думи пак, ще може да разберете текста, тъй като обикновено има повечко картинки. Използвайте речник, за да търсите непознати думи, които можете да пишете в тетрадка.

2. Добавете субтитри
Гледайте филми със субтитри на езика, който изучавате. По този начин мозъкът ви ще запомня изображението на думата, тоест буквите й и как тя се произнася. Ако сте напреднали тази техника може да ви е много полезна.

3. Слушайте музика
Слушането на музика е приятен и лесен начин за изучаване на чужд език. Наслаждавайте се на ритъма и на текста на песните. Ако не знаете някоя дума от текста на песента потърсете в речник нейното значение. Понякога в песен думите не се чуват добре, но можете да намерите текста в интернет. Това е страхотна техника за упражняване на разговорната част.

 
4. Говорете
Упражнявайте всичко, което сте научили, това е много важно за научаване и трениране на лексиката и граматиката. Колкото повече използвате изучавания език, макар да бъркате, толкова по-добри стават вашите умения. Потърсете в социалните мрежи хора, които говорят такъв език и комуникирайте редовно с тях, за да подобрявате уменията си.

5. Четете книги
Четенето на книги ще доведе до усъвършенстване на езиковите ви умения. Ще разширите много езиковия си речник, ще видите различните значения на някои думи, диалектни думи, освен това ще прочетете някои класически книги в оригинал. В книгите ще видите как са структурирани изреченията и как са подредени думите вътре.

6. Питайте
Бъдете любознателни, питайте хора, които знаят езика и за най-малката подробност, която не знаете. Ако не можете да попитате веднага, записвайте си това, което искате да научите и което не ви е ясно. Срещайте се с хора, които знаят езика по-добре от вас и говорете с тях, а още по-добре, ако за тях езикът е майчин, тъй като можете да опознаете различни култури и да подобрявате знанията си.

7. Слушайте внимателно
Когато гледате и слушате чуждия език, фокусирайте вниманието си върху това как се изговарят думите. Отначало ще бъде малко трудно, ще разбирате само някои думи, особено ако не сте много напреднали. Но след време ще започнете да разбирате повече от думите и това ще ви мотивира на слушате повече. Старайте се да научите колкото се може повече думи.




Няма коментари:

Публикуване на коментар