четвъртък, 14 февруари 2013 г.

8 признака, по които да познаете 'отровната' приятелка



През живота си човек комуникира с много хора, а с някои от тях става по-близък. Всички се нуждаем от приятели, с които да споделяме, да се забавляваме и да помолим за помощ. За съжаление не всички приятели са точни и разбрани. Понякога започваме да се съмняваме в тях. Представяме ви 8 признака, които могат да ви покажат, че вероятно не можете да разчитате на тази приятелка и трябва да се пазите от нея.



1. Търси ви само, когато има нужда от помощ
Това е един от най-често срещаните признаци, че имате егоистичен приятел, който не държи на вас. В духа на добрите отношения в едно приятелство е когато някой има нужда от помощ, другият да помага, но тази отдаденост трябва да е взаимна. Бъдете сигурни, че този приятел никога няма да ви помогне в момент на нужда.

2. Говори само за себе си
Помислете дали в разговорите ви досега приятелката ви винаги говори само за неща, които са част от нейния живот, а нещата от вашия не я интересуват кой знае колко. Това е друг признак, че тя е лош приятел, който само ви използва. Какъв приятел може да ви бъде тя, при условие, че изобщо не се интересува от нещата, които засягат вас.

 
 
3. Чувствате се изтощени след всяка среща
Ако всеки път след среща с приятелка се чувствате психически изтощени и изцедени, може би трябва да се замислите дали тази приятелка не ви действа "токсично". Ако тя само ви товари с хилядите си проблеми и чувствате, че нищо не получавате от това приятелство, по-добре го прекратете.

4. Тя ви се присмива
Животът е достатъчно труден и няма нужда да търпите някоя приятелка, която ви се подиграва. Разбира се до определен момент нещата могат да са в кръга на шегата и подигравките да са казани без лоша умисъл, но ако се чувствате засегнати и нещата не се променят, дори след като споделите с нея как се чувствате, по-добре да ограничите срещите си с този човек.

5. Приятелката ви клюкари по ваш адрес
Всеки обича да споделя пиперливи работи от живота със своите приятели. Но ако имате приятелка, която споделя на други хора клюки за вас е по-добре да се отървете от такава приятелка. Представете си само, ако тя започне да разказва някоя от тайните, която сте й споделили. Нещата, които ви се случват в живота, лоши или хубави, не се средство за забавление за другите.

 
6. Приятелката ви е много несериозна
Наясно сме, че животът е много динамичен, затова когато някоя приятелка отмени или закъснее за среща, се съобразяваме с нея. Но ако това се случва постоянно, имате пълното право да прекратите това приятелство. Защото в крайна сметка излиза, че тя има време за много други дейности, а същевременно не може да отдели на вас няколко минутки.

7. Приятелство се е превърнало в конкуренция
Всички са съгласни, че конкуренцията може да бъде полезна, но когато приятелството ви се превръща в състезание за всяко нещо, нещата излизат извън границите на нормалното. Приятелството ви се превръща в луда игра и състезание кой е постигнал повече, което не само ви натоварва, но е предпоставка за акумулация на негативни емоции спрямо приятелката ви.

8. Тя е опасна
В смисъла на думата 'опасна' се има предвид, когато някоя от приятелките ви е замесена с наркотици, престъпност или всякакви други неща, които могат да ви навредят. Независимо какво от тези неща е, вие трябва да прекратите приятелството си с нея, за да избегнете бъдещи неприятни ситуации. Ако се опитате да й помогнете, но тя не отговори на вашата помощ, не се замесвайте.




Няма коментари:

Публикуване на коментар