сряда, 22 януари 2014 г.

Човешкият мозък – мъже срещу жени.. Ами сега?


1. Мултифункционалност

Жени – Мултифункционалност
Женският мозък е така създаден, че да може да се съсредоточава върху повече от една задача едновременно. Жените могат да гледат телевизия и междувременно да говорят по телефона и да готвят, без никакъв проблем.

Мъже – Единични функции
Мъжкият мозък е абсолютна противоположност на женския – мъжете умеят да се концентрират само върху една задача. Те не могат да гледат телевизия и говорят по телефона. Те предпочитат да  изключват телевизора, докато говорят, камо ли и да готвят междувременно.

2. Език
Жените могат с лекота да учат чужди езици. Но за сметка на това трудно могат да разрешват заплетени и сложни проблеми, изискващи сложни решения. При мъжете е обратния случай. Ето защо едно 3 годишно момиченце е много вероятно да има 3 пъти по- богат речник от едно връстниче момче.

3. Аналитични способности
Голяма част от мъжкият мозък е предназначен за разрешаване на проблемни ситуации, когато решението е много сложно и аналитично. Лесно могат да начертаят карта, по която да се ръководят. Що се касае до жените, те  трудно биха се справили с такава. За женския пол е трудно разчитането на знаците и детайлите по картите, като често те ги оприличават просто на едно парче хартия с разни линии по нея.


 4. Шофиране
Стане ли дума за шофиране, аналитичният дял от мъжкия мозък  се включва в действие, като това определено прави силния пол добър зад волана. Ако мъжът види обект в далечината докато кара, мозъкът веднага го идентифицира, като местоположение, посока  и скорост, което пък помага на шофьора да съобрази шофирането си спрямо тази информация. За жените трябва време да сторят същото.

5. Лъжи
Когато мъж реши да излъже една жена лице в лице, лесно бива разконспириран. Женският ум по естествен път регистрира изражението на лицето 70%, езика на тялото 20% и произнасяните думи – 10%. Мъжете нямат тази дарба.
Така че мъже, по-добре не лъжете половинките си в очите.

6. Разрешаването на проблеми
Ако мъж има множество проблеми, то неговят ум ясно ги разделя, като ги слага всеки на отделно място в съзнанието, като започва след това да им търси разрешението един по един. Можете да видите доста момчета съзерцавайки небето за доста дълго време.
Когато жена има разнородни проблеми, единственото което я интересува е да има някой, който да я изслуша. Веднъж споделила всичко на някой, може да си легне спокойно, без да се опасява от това, дали трудностите са разрешени или не.

7. Желания
Мъжете искат статут, успех, решения, прогрес... Жените – връзка, приятели, семейство.

8. Нещастие
Когато жените са нещастни в отношенията си с половинката, не могат да се концентрират над работата си. Когато мъжете са нещастни в работата, не могат да се концентрират  в отношенията си с половинката.

9. Реч
Жените предпочитат да говорят завоалирано, а мъжете директно.

10. Емоционалност

Жените говорят много, без да мислят. Мъжете действат много, без да мислят.


Няма коментари:

Публикуване на коментар