петък, 24 февруари 2012 г.

Преборете следобедния мързел на работа

Даже сутринта да сте отишли на работа, заредени с енергия, до обедната почивка вероятно сте натрупали умора и ви се иска да полегнете за кратка дрямка. Не се отдавайте обаче на мързела, а се справете с него с тези няколко съвета.


1. Разходете се навън на слънце за десетина минути
Ако времето е подходящо можете да хапнете на някоя пейка в парка или да излезете на терасата. Ако работите в затворен офис с малко светлина отвън, слънцето и въздухът навън могат да се окажат освежаващи. Наситеният на въглероден диоксид офисен въздух може да ви накара да ви се приспи, а кислородът навън ще разбуди мозъка и ще ви зареди с енергия. Слънцето провокира производството на витамин Д, редуцира хормона на съня мелатонин и настройва организма за работа.
2. Обадете се на някого по телефона
Обадете се на някой от семейството, на роднина или приятел, за да си побъбрите в обедната почивка. Разговорът може да ви зареди с енергия и да ви освежи за остатъка от работния ден.
3. Следобеден чай
Научете се да консумирате редовно чай. Това е един добър начин да победите следобедната умора. Набавете си селекция от ароматни чайове в офиса, а за пълен ефект на релаксация може да си набавите и ефектна цветна чаша за чай. Ако в офиса не разполагате с машина за вода, можете да си носите чай в термос или да го сгреете с компактен нагревател.

вижте целия материал

Няма коментари:

Публикуване на коментар