петък, 23 декември 2011 г.

Пряк път до красотата: 6 трика за спестяване на време

Докато бързате да свършите всички неща в ежедневието си, рядко ви остава време да се погрижите за себе си. За да се справите с всички задачи навреме, можете да използвате някои от тези трикове за красота.
Бърз начин да изсушите лака
 
Потопете лакираните нокти в съд със студена вода и лед за три-четири минути. Преди това ги оставете да засъхнат за две-три минутки. Ако поставяте няколко пласта лак, сушете всеки слой със студена струя на сешоара. Старите шишенца най-добре изхвърлете, тъй като с времето съдържанието се сгъстява и му отнема повече време да изсъхне.

Бърз начин да намалите руменината
 
Ако бузите ви се зачервят от горещината в стаята поставете кърпа, напоена със студена вода върху врата си. При прегряване кожата се зачервява заради разширяване на кръвоносните съдове, а студената кърпа свива тези кръвоносни съдове и охлажда повърхността на кожата. Това понижава телесната температура до нормални нива. Плискането с минерална вода или спрей с лед също върши работа за зачервена от горещината кожа.


Бърз начин да намалите торбичките под очите
 
Извадете опаковка от замразени зеленчуци или плодове от фризера и я увийте с хавлия. Поставете върху очите си за десетина минутки, за да освежите зоната. Този подход можете да използвате на сутринта след консумация на алкохол или солени ястия, които не позволяват на водата в тялото да се дренира и това се проявява в подуване. Зеленчуците са много подходящи за охлаждане и подобряване на циркулацията под очите, тъй като са не само ледени, но и се напасват спрямо контурите на лицето. Добра работа върши и студеният чай от лайка. Поставете тампони памук, напоени с течността или пакетчетата чай върху лицето и оставете да действа десетина минутки.

Бърз начин да успокоите кожата след епилация
 
Нанесете върху разранените сектори крем с 1% хидрокортизон, който успокоява сърбежа и редуцира червенината. Издърпването на косъмчетата, особено на тези, които са по-плътни, може да причини възпаление на кожата. Деликатни зони, например веждите и интимните зони могат да се възпалят много лесно, затова можете да ги третирате с тампон, напоен с розова вода и да ги намажете с крем. Добре е да избягвате епилацията по време на месечния цикъл, тъй като през този период кожата е по-чувствителна и може да се раздразни след процедурата.



Бърз начин да изравните тена на кожата


Изравнете тена върху кожата, върху която сте нанесли неравномерно автобронзант, с тампонче памук, потопено в неразреден лимонов сок, може и сок от портокал. Цитрусовата киселина е натурален компонент за изсветляване на кожата и за ексфолиацията й. Можете да използвате също сода за печене като я смесите с вода и я втриете върху кожата  с кръгообразни движения, за да отстраните горния слой от мъртви клетки на тялото си.
 
Бърз начин да изгладите бръчките от възглавниците



Сутрин рано, когато бързате за работа и видите в огледалото резките, оставени от възглавницата през нощта, не се паникьосвайте. Наплискайте лицето си с топла вода и нанесете върху кожата с масаж хидратант. Топлата вода възвръща по-бързо кръвта в кожните клетки, а кремът възвръща влагата в кожата. С пръстите на ръцете си вие механично можете да изгладите тези не много дълбоки бръчки, но този трик не действа на дългосроччните бръчки върху кожата.

вдъхновение от Аптеки Оптима